10 oktober 2022

Landelijk is er een groot personeelstekort in de vervoerssector. Ook de vervoerder van Regiotaxi Haaglanden heeft hiermee te maken. Daarnaast is er een toenemende vraag naar ritten, waardoor het lastiger is om de kwaliteit te leveren die wij zouden willen.

Wat betekent dit voor u?
De vervoerder doet er alles aan om u tijdig en veilig naar uw bestemming te brengen. Door het tekort aan chauffeurs is het de komende tijd niet altijd mogelijk om op het door u gewenste tijdstip een rit te boeken. Samen met u zoeken we naar een ander tijdstip, dit kan een uur eerder of later zijn dan u gepland had om te reizen.

Ook bij de ritreservering is het soms erg druk, waardoor u niet gelijk te woord wordt gestaan. Naast de telefonische ritreservering is er ook een mogelijkheid om de ritten online te reserveren. Dit kan hier.

De vervoerder is er hard mee bezig om mensen enthousiast te maken voor het vak van taxichauffeur. Ze doen er alles aan om het tekort zo snel mogelijk op te lossen zodat u de kwaliteit die u van ons gewend bent weer kunt verwachten.

Wat kunt u zelf doen?
Boek uw rit zo vroeg mogelijk. Als u al een paar dagen van tevoren weet wanneer u wilt reizen, reserveer dan alvast uw rit. In dat geval is de kans het grootst dat u op het door u gewenste tijdstip vervoerd kunt worden. Het blijft wel mogelijk om een rit één uur van tevoren te reserveren, echter door de ritten tijdiger te reserveren, kan de vervoerder de ritten beter plannen en kunnen vertragingen zo veel mogelijk worden beperkt.

Tenslotte
Uw gemeente en de taxibedrijven doen er alles aan om uw regiotaxivervoer zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Gelet op de huidige situatie kunnen we niet garanderen dat er geen vertraging ontstaat. Het kan zelfs voorkomen dat een rit niet geboekt kan worden. Houdt u daar dus rekening mee.

We hopen dat de situatie snel verbetert en zullen u daarover informeren.