Voordat u een Regiotaxi reserveert is het handig om onderstaande informatie door te nemen.

Regiotaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. Het is een combinatie van een bus en een taxi en reserveert u van tevoren. De Regiotaxi haalt u thuis op en brengt u waar u heen wilt. Tijdens de rit kunnen ook andere mensen opgehaald en weggebracht worden.

Regiotaxi Haaglanden is voor iedereen en is geschikt voor reizigers met een rolstoel, rollator of scootmobiel.

Samen reizen

Onderweg kunnen andere mensen ook in de taxi stappen en afgezet worden. Hierdoor kan het voorkomen dat u met de taxi omrijdt. De extra rijtijd mag maximaal 30 minuten zijn. U betaalt altijd de kortste route.

Veilig en toegankelijk

De taxi's zijn geschikt voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Ook met een kinderwagen kunt u prima gebruik maken van de taxi. De taxi's voldoen aan alle veiligheidseisen. Geef bij reservering aan of u gebruik maakt van één van de bovenstaande middelen.

Stiptheid Regiotaxi

Spreek een vertrek- of aankomsttijd af en de Regiotaxi komt maximaal 15 minuten voor of maximaal 15 minuten na de afgesproken tijd. Bestel daarom uw retourrit van uw doktersbezoek pas als u klaar bent. Zo voorkomt u bij vertraging van uw afspraak dat de taxi zonder u moet vertrekken. De taxi wacht 3 minuten.
Is de taxi 15 minuten na het afgesproken tijdstip nog niet gekomen, dan kunt u bellen met het reserveringsnummer 088 9666 000.

De totale reistijd is de normale taxireistijd plus maximaal 30 minuten omrijden.

Prioriteitsritten

Voor bepaalde gelegenheden garandeert Regiotaxi dat u op tijd of maximaal 15 minuten te vroeg aankomt. Deze garantie geldt voor de volgende gelegenheden: begrafenis of crematie, burgerlijke of kerkelijke huwelijksceremonie, religieuze viering/dienst in een officieel gebouw (onder meer een kerk en moskee), uitreiking van een koninklijke onderscheiding of uitreiking van een erkend schooldiploma. Als u gebruik wilt maken van deze service, geef dit dan bij de ritboeking aan en boek uw rit minimaal twee uur van tevoren.

Ophalen

De chauffeur haalt u op bij de voordeur of de ingang van het opgegeven adres. Bij een flat, verzorgingshuis of ziekenhuis is dit de centrale hal. De chauffeur belt aan en wacht maximaal 3 minuten op u.

Terugbelservice

Met de 'terugbelservice' van Regiotaxi weet u tijdig wanneer de taxi eraan komt. Ongeveer 10 minuten voordat u wordt opgehaald, krijgt u een telefoontje van ons. Zorg ervoor dat u binnen de aangegeven tijd klaarstaat.

Bij reservering van uw rit bieden wij u deze gratis service aan. De klantenservice vraagt daarbij om uw telefoonnummer door te geven. Een mobiel telefoonnummer heeft de voorkeur.

Huisregels

In de Regiotaxi mag niet worden gerookt, gegeten en gedronken.
Blindengeleidehonden en SOHO-honden die als zodanig herkenbaar en/of geïndiceerd zijn, mogen gratis mee. Geef dit duidelijk aan bij uw reservering. Andere huisdieren mag u alleen meenemen als ze in een kleine kennel of reistas zitten die u op schoot houdt.

Alle reizigers moeten zelfstandig kunnen reizen. Als dat niet mogelijk is kan er alleen met een medische begeleider worden gereisd. Met een OV-Begeleiderskaart kan de begeleider gratis mee.

Op uw verzoek helpt de chauffeur u bij het in- en uitstappen en draagt de chauffeur uw handbagage vanaf de voordeur (begane grond) tot in de taxi en andersom.
Om veiligheidsredenen plaatst de chauffeur uw scootmobiel in het voertuig. Tijdens de reis en het inrijden van de scootmobiel mag u hier niet op blijven zitten. Klanten, moeilijk ter been, met een looprek of scootmobiel dienen voor  in de bus in te stappen en mogen geen gebruik maken van de lift.

Reizigers rekenen contant af in het voertuig. Reizigers met een Regiotaxi-pas betalen iedere maand per automatische incasso. Pashouders die een machtiging voor incasso hebben afgegeven, ontvangen op verzoek een periodiek overzicht van alle gereden ritten.

foto: Vrouw wordt geholpen met gordel in Regiotaxi

Meeting Points

Vervoer is ook mogelijk van en naar de speciale Regiotaxi-haltes, de zogenaamde Meeting Points. Een Meeting Point is herkenbaar aan een haltepaal met het logo van Regiotaxi Haaglanden. Meeting Points vindt u op openbare locaties waar veel mensen zijn zoals winkelcentra. Omdat hier vaak verschillende in- en uitgangen zijn, is het handig om een vaste plek af te spreken waar u kunt in- of uitstappen, de zgn. Meeting Points. Er zijn Meeting Points in Delft, Den Haag/Scheveningen, Rijswijk en Zoetermeer. Bij de reservering noemt u de naam van het Meeting Point waar u opgehaald wilt worden of vraag advies aan de telefonist.

Tijdig afzeggen

Een rit kan worden afgezegd tot minimaal één uur voor uw vertrektijd. Als de rit niet op tijd is afgezegd brengt Regiotaxi € 5,00 in rekening. Bij pashouders van Regiotaxi worden deze kosten verrekend per automatische incasso. Is uw Regiotaxi later dan de maximale 15 minuten na de afgesproken tijd, dan kunt u de rit gratis afzeggen.

Vervoerreglement

Alle informatie over huisregels en voorwaarden kunt u lezen in het Vervoerreglement Regiotaxi Haaglanden.
U kunt hier het Vervoerreglement Regiotaxi Haaglanden downloaden.